Vond lukt når du åpner en pakke med kyllingfilet
Når du åpner en pakke kyllingfilet, kan det enkelt ganger komme en skikkelig vond lukt fra pakken, selv om den er helt ny. Det betyr ikke nødvendigvis at maten er ødelagt.
Det er i dag vanlig å pakke ferske kjøttvarer i en såkalt kontrollert atmosfære for å forlenge den mikrobiologiske holdbarheten av produktene. De vanligste pakkegassene som benyttes er kabondioksid (CO2), nitrogen (N2) og oksygen (O2), eventuelt en kombinasjon av disse. Det er særlig tilstedeværelsen av CO2 du vil kunne merke som en litt ubehagelig lukt når du åpner en slik pakke, mens det for vakuumpakkede varer (for eksempel plastemballerte biffer) vil kunne være lukt av rått, syrlig kjøtt.
Felles for begge tilfellene er at lukten skal forsvinne umiddelbart, med mindre varen er skjemt og ødelagt. Hvis du sliter med markert lukt i lang tid etter at pakken er åpnet, og det fremdeles lukter tydelig og skarpt av selve kjøttet, kan varen være sur eller bedervet.