Økologisk landbruk

Økologisk landbruk er en egen driftsform eller produksjonsmetode som det er fastsatt detaljerte minstekrav til i regelverket.

Mer om økologisk landbruk

Faglige råd, artikler og veiledning

Økologisk formeringsmateriale

Relatert innhold

Temasider om økologisk mat Om regelverket for økologisk akvakultur

Mer informasjon

Lenker til andre

Økologiforskriften Delegering av myndighet fra Mattilsynet til Debio etter økologiforskriften Instruks til Debio og det regionale Mattilsynet om utøvelse av delegert myndighet etter økologiforskriften Krav til husdyrrom, areal, og dyretetthet for fjørfe Karenstiden varierer etter hvilke plantekulturer som dyrkes Veileder for økologisk landbruk Når du gjør endringer i produksjonen skal du melde fra til Debio Del B Del A Vedlegg 2: Gjødsel, jordforbedringsmidler og næringsstoffer Aktive stoffer med lav risiko Basisstoffer Krav til dyrenes opprinnelse og innkjøp av dyr Krav til merking Kontroll av sertifikatene til leverandørene du bruker Hvem er kontrollpliktig etter økologiforskriften? Regelverksutvalget for økologisk produksjon Hvis du får mistanke om uregelmessigheter eller lovbrudd Vedlegg 5: Minsteareal innendørs og utendørs areal og andre særtrekk ved lokalene Vedlegg 4: Produkter til rengjøring og desinfisering Vedlegg 1: Plantevernmidler Næringstilførsel i økologisk landbruk Rengjøring og desinfeksjon Økologisk landbruk Krav til dokumentasjon ved økologisk birøkt Debio svarer på spørsmål og tar imot søknader og klager Vedlegg til veileder Vedlegg Veiledning for foredling, import og omsetning av økologiske næringsmidler Vedlegg 3: Fôrmidler og tilsetningsstoffer i fôrvarer Kva er økologisk landbruk? Dette bør du vite om økologisk produksjon og kontrollordningen Karenstid Regelverket på økologiområdet Bienes opprinnelse Egenskaper ved bikuber og materialer som brukes i birøkt Håndtering av biene Sykdomsforebygging og veterinærbehandling i birøkt Muligheter hvis det oppstår en katastrofesituasjon Fôr til bier Plassering av bigårdene Parallellproduksjon - Bier Spesielle regler for hold av hjort Spesielle regler for kaninhold Tilgang til beite- og luftearealer Husdyrrom Hvordan regulerer du ugras, skadedyr og sykdommer? Dyretall i forhold til spredeareal Fysiske inngrep Reproduksjon Sykdomsforebygging og veterinærbehandling Muligheter når det oppstår en katastrofesituasjon Fôr Transport av dyr Parallellproduksjon - økologisk dyrehold Godkjenning og identifikasjon av animalske produkter Omlegging og karenstid Økologisk sopp Høsting av planter og plantedeler fra utmark Dyrking av økologiske spirer, karse og skudd Krav til økologisk veksthusproduksjon Krav til vekstmedium Formeringsmaterialet skal være godkjent Parallellproduksjon – regler for å drive ikke-økologisk og økologisk produksjon samtidig Arealene må godkjennes Bruk av betegnelser for økologisk produksjon Eierskifte Utmelding Gruppesertifisering Du må iverksette forebyggende tiltak Du må dokumentere omsetningen og produksjonen din Slik knytter du deg til kontrollordningen Årsrapport for Mattilsynet 2023 Mål og prinsipper for økologisk produksjon Myndighetsfordeling og tilsynsansvar Gebyr for å være med i kontrollordningen Del D Del C Del B Del A Aktive stoffer som ikke omfattes av noen av kategoriene ovenfor Mikroorganismer Økologisk husdyrhold Økologisk birøkt Spesielle regler for hold av alpakka og lama Økologisk planteproduksjon Husk å utføre kontroll når du mottar økologiske produkter Setter du bort aktiviteter til andre virksomheter? Hva finner du i denne veilederen? Kontroll av økologiske verksemder De største endringene i det nyeste økologiregelverket   Økologisk formeringsmateriale Økologisk landbruk (nibio.no) Nettside for økologisk landbruk (agropub.no) Økologisk landbruk (landbruksdirektoratet.no.no) Debio (debio.no) Økologisk Norge (okologisknorge.no) Kunnskapsoppdatering om økologisk mat og produksjon 2014 Økologisk eller konvensjonell – hva er forskjellen? Retningslinjer for bruk av formeringsmateriale i økologisk landbruk