Zoonotiske E. coli i norske kjøttvarer 2018
Det ble funnet Shiga toksin-produserende E. coli- STEC i to av 308 prøver.
- Hva ble undersøkt?
308 prøver av norsk kjøtt- og karbonadedeig fra storfe.
- Tidsrom
- Mattilsynet tok ut prøver i 2017. Analysene ble ferdige i 2018.
- Hva lette vi etter?
Sykdomsfremkallende E. coli. De fleste typene E. coli finnes naturlig i tarmen og gjør oss ikke syke, det finnes imidlertid noen typer E. coli som kan gi alvorlig sykdom som Shiga toksin-produserende E. coli - STEC.
- Hva fant vi?
Det ble funnet Shiga toksin-produserende E. coli- STEC i to av 308 prøver. Dette er et godt resultat. Rapporten kan lese på Veterinærinstituttets nettsider
- Hvem utførte oppdraget?
Veterinærinstituttet.
- Fil
- 2019_OK_Patogene E. coli norsk kjøtt_Rapport_2018 (PDF)