Hovudprioriteringane for matområdet i 2025

Dette er hovudmåla for det risikobaserte tilsynet på matområdet i 2025.

Publisert

Innhald på denne sida

  1. Importørar av matvarer skal kjenne regelverket og farane ved produkta dei importerer
  2. Tilsyn med slaktehygiene
  3. Kjøttverksemder som produserer rå farse og rå hamburgarar må sikre god hygiene
  4. Mattilsynet oppdaterer rettleiing om smittestoff og forureinande stoff i vegetabiler
  5. Produsentar av eteferdige næringsmiddel skal vere kjente med risikoen ved slike produkt

I tillegg til desse vil Mattilsynet, som vanleg, vareta løpande oppgåver, blant anna hendingar, prøvetaking, søknadsbehandling og oppfølging av bekymringsmeldingar.

Mattilsynet skal til kvar tid prioritere ressursane sine der sjansane for regelbrot og konsekvensar av desse er størst. Med dette som utgangspunkt vel Mattilsynet kvart år ut nokre område som blir prioriterte, både rettleiingsarbeid og utøvande tilsyn.